Youth Entrepreneurship Summer Program (YES)

Εισαγωγικό σημείωμα

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Θερινού Νεανικού Σχολείου Επιχειρηματικότητας – Youth Entrepreneurship Summer Program (YES). Το YES διοργανώνεται από τη Μονάδα Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, και είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει σε μαθητές Λυκείου τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια βιωματική εικόνα του επιχειρηματικού κόσμου. Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας για να μάθετε περισσότερα για το YES, τους φορείς και τις εταιρίες που το στηρίζουν, και να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η πρόσκλησή σας για χρήση της ιστοσελίδας (εφεξής «η Ιστοσελίδα»), υπόκειται σε συγκεκριμένους κανόνες, που περιλαμβάνονται στους παρόντες Όρους Χρήσης (εφεξής «οι Όροι»). Κατά την περιήγησή σας στην Ιστοσελίδα δεσμεύεστε να ακολουθείτε και να σέβεστε τους παρόντες Όρους, οι οποίοι αποτελούν δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα σε εσάς (εφεξής τον/τους «Επισκέπτη/ες») και τον Ιδιοκτήτη της Ιστοσελίδας (βλ. 1.1). Με την πρόσβαση και την περιήγησή σας στην Ιστοσελίδα θεωρείται ότι έχετε διαβάσει και αποδεχτεί αυτούς τους Όρους, καθώς και εκείνους που περιλαμβάνονται στη Δήλωση Απορρήτου και στην Πολιτική για τα Cookies. Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε προσεκτικά τους Όρους.

 1. Κυριότητα και διοίκηση
  1. Η Ιστοσελίδα ανήκει και διαχειρίζεται από τη Μονάδα Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), που βρίσκεται στην Τροίας 2 Κιμώλου & Σπετσών, 11362, Αθήνα, Ελλάδα. (ο «Ιδιοκτήτης»).
  2. Για θέματα που αφορούν το YES μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας καλώντας στο τηλέφωνο +30 210 8203827-829, ή στέλνοντας e-mail στο yes@aueb.gr.

 2. Πεδίο εφαρμογής, ενημερώσεις και τροποποιήσεις
  1. Οι παρόντες Όροι διέπουν την πρόσβαση και τη χρήση του συνόλου και όλων των επί μέρους τμημάτων της Ιστοσελίδας, όλων των λειτουργιών, και των πληροφοριών (όπως κείμενο, εικόνες, αρχεία ήχου, βίντεο κ.λπ.) που διατίθενται στην Ιστοσελίδα.
  2. Χρησιμοποιώντας την Ιστοσελίδα, οι Επισκέπτες δέχονται και συμφωνούν να δεσμεύονται από τους παρόντες Όρους. Εάν, σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο, οι Επισκέπτες διαπιστώσουν δε συμφωνούν πλέον με τους παρόντες Όρους, θα πρέπει να διακόψουν αμέσως την πρόσβαση, την περιήγηση ή τη χρήση με άλλο τρόπο της Ιστοσελίδας.
  3. Ορισμένες υπηρεσίες ή τμήματα της Ιστοσελίδας ενδέχεται επιπλέον να υπόκεινται σε ξεχωριστούς όρους (για παράδειγμα, το τμήμα αιτήσεων συμμετοχής). Εάν οι επισκέπτες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια υπηρεσία ή τμήμα, θα τους ζητηθεί ξεχωριστά να συναινέσουν σε αυτούς τους επιπλέον όρους.
  4. Ο Ιδιοκτήτης διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει, να τροποποιήσει ή / και να ενημερώσει το σύνολο ή μέρος αυτών των Όρων ανά πάσα στιγμή, με άμεση ισχύ. Στην περίπτωση αυτή, οι επισκέπτες θα λάβουν ειδοποίηση με τη μορφή αναδυόμενου παραθύρου ή banner που θα εμφανίζεται για τριάντα ημέρες. Θα θεωρηθεί ότι όλοι οι επισκέπτες έχουν διαβάσει και αποδεχτεί τους νέους κανόνες εάν συνεχίσουν την περιήγηση.
  5. Εάν οποιαδήποτε διάταξη των παρόντων Όρων κριθεί άκυρη, παράνομη ή ανεφάρμοστη από οποιαδήποτε άποψη, (i) η διάταξη αυτή θα ερμηνεύεται με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, η πρόθεση των μερών, (ii) η εγκυρότητα, η νομιμότητα και η εκτελεστότητα των υπόλοιπων διατάξεων δε θα επηρεαστούν, και (iii) η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει την εγκυρότητα, τη νομιμότητα ή την εκτελεστότητα της εν λόγω διάταξης υπό άλλες συνθήκες.
  6. Οι παρόντες όροι ενημερώθηκαν τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2024, αντικαθιστώντας όλες τις προηγούμενες εκδόσεις.

 3. Σκοπός της Ιστοσελίδας
  1. Η Ιστοσελίδα σχεδιάστηκε και προσφέρεται για τους ακόλουθους σκοπούς:
   1. να προσφέρει πληροφορίες σε όλους τους ενδιαφερομένους σε σχέση με το YES (γενικές πληροφορίες, μαθήματα, διδάσκοντες, πρόγραμμα, κτλ)
   2. να παρέχει νέα και ενημερώσεις σχετικά με το YES σε όλη τη διάρκεια του,
   3. να επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει αίτηση συμμετοχής στο YES,
   4. να επιτρέψει σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας της Οργανωτικής Ομάδας του YES,
   5. να λειτουργεί ως αποθετήριο πληροφοριών για τα προηγούμενα YES, μαρτυριών και σχολίων συμμετεχόντων των προηγούμενων ετών, καθώς και δημοσιογραφικών καλύψεων σχετικά με το YES,
   6. για να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει περισσότερα σχετικά με τις ευκαιρίες να στηρίξει το YES ως χορηγός,
   7. για να ευχαριστήσουμε και δημόσια τους χορηγούς μας για τη στήριξή τους στο YES που μας επιτρέπει κάθε χρόνο να προσφέρουμε μια βιωματική ματιά στον επιχειρηματικό κόσμο σε παιδιά από όλη την Ελλάδα.
  2. Η Ιστοσελίδα προορίζεται για Επισκέπτες από 15 ετών. Παρόλο που δεν υπάρχει τίποτα στην Ιστοσελίδα που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά μικρότερους επισκέπτες, ούτε περιεχόμενο που μπορεί να θεωρηθεί επιβλαβές για ανηλίκους, η Ιστοσελίδα προορίζεται για άτομα ηλικίας τουλάχιστον 15 ετών. Με την περιήγηση ή τη χρήση της Ιστοσελίδας θεωρείται ότι είστε τουλάχιστον 15 ετών.

 4. Επιτρεπόμενη Χρήση και Υποχρεώσεις των Επισκεπτών
  1. Η χρήση της Ιστοσελίδας διέπεται από τους παρόντες Όρους, τις Ενημερώσεις Απορρήτου και Cookies, μαζί με τυχόν πρόσθετους κανόνες/όρους που ενδέχεται να ισχύουν για συγκεκριμένα μέρη/υπηρεσίες της Ιστοσελίδας, τα οποία αναμένεται να τηρείτε.
  2. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Ιστοσελίδα για να μάθουν περισσότερα για το YES, να μοιραστούν πληροφορίες και τα νέα σχετικά με το YES, κοινοποιώντας την Ιστοσελίδα ή/και περιεχόμενο από την Ιστοσελίδα (υπό τους όρους που προβλέπονται στο 5.6), να δηλώσουν συμμετοχή στο YES, να μάθουν τα στοιχεία επικοινωνίας με τη διοργανωτική επιτροπή του YES, και να μάθουν περισσότερα για τους χορηγούς που στηρίζουν το YES.
  3. Η πρόσβαση, η περιήγηση ή / και η άλλη χρήση της Ιστοσελίδας ή / και οποιασδήποτε λειτουργικότητας που προσφέρει σας αποδέχεται, συμφωνείτε και δηλώνετε ότι θα χρησιμοποιήσετε την Ιστοσελίδα νόμιμα, όπως ορίζεται από αυτούς τους όρους και όπως προορίζεται από τον Ιδιοκτήτη.
  4. Η Ιστοσελίδα προορίζεται να χρησιμοποιείται «ως έχει», χωρίς να επιτρέπονται μη πιστοποιημένες επεξεργασίες ή οποιουδήποτε είδους μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση στο περιεχόμενο ή τη λειτουργικότητα της Ιστοσελίδας με οποιονδήποτε τρόπο. Ενθαρρύνουμε τους Επισκέπτες να επικοινωνήσουν με τον διαχειριστή της Ιστοσελίδας εάν αντιληφθούν ή υποψιάζονται τυχόν προβλήματα με το περιεχόμενο ή τη λειτουργικότητα της Ιστοσελίδας.
  5. Όλοι οι Επισκέπτες συμφωνούν και δηλώνουν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν την Ιστοσελίδα για οποιονδήποτε παράνομο σκοπό, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των εξής:
   1. επηρεάζουν αρνητικά την ακεραιότητα και τη λειτουργικότητα της Ιστοσελίδας με οποιονδήποτε τρόπο,
   2. επηρεάζουν αρνητικά, επιτίθενται ή βλάπτουν με άλλο τρόπο την ασφάλεια του δικτύου, ιδίως με τη μεταφόρτωση ή την επισύναψη αρχείων που έχουν μολυνθεί από ιούς ή έχουν καταστραφεί ή οποιουδήποτε παρόμοιου λογισμικού ή προγραμμάτων ικανών να βλάψουν τη λειτουργία του υπολογιστή άλλου χρήστη·
   3. επηρεάζουν αρνητικά, επιτίθενται ή παρεμποδίζουν με άλλο τρόπο την πρόσβαση ή τη χρήση της Ιστοσελίδας από άλλους χρήστες (π.χ. δημιουργώντας, είτε χειροκίνητα είτε με αυτοματοποιημένα μέσα, έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό προσβάσεων),
   4. για την εγκατάσταση, διανομή ή με άλλο τρόπο προώθηση κάθε είδους αυτοματοποιημένη ή μη, αναδυόμενη, χρονική ή επίμονη, στοχευμένη ή τυχαία μη εξουσιοδοτημένη διαφήμιση ή οποιοδήποτε είδος μη εξουσιοδοτημένου υλικού μάρκετινγκ ή αυτόκλητων ή ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam), συστήματα πυραμίδας ή οποιοδήποτε άλλο είδος μη εξουσιοδοτημένου και ανεπιθύμητου περιεχομένου, μάρκετινγκ / προωθητικό υλικό προϊόντων ή υπηρεσιών, χωρίς την προηγούμενη ρητή, γραπτή εξουσιοδότηση του Ιδιοκτήτη.
   5. για να εγκαταστήσουν, να προωθήσουν, ή με άλλο τρόπο να διαδώσουν περιεχόμενο που περιέχει ιούς, κακόβουλο λογισμικό ή οποιαδήποτε άλλα αρχεία, κώδικα ή λογισμικό που έχουν σχεδιαστεί για να υποκλέπτουν, να καταστρέφουν ή/και να περιορίζουν ή να περιορίζουν ή να παρεμβαίνουν με άλλο τρόπο στη λειτουργικότητα οποιουδήποτε λογισμικού, υλικού ή ευρύτερου στοιχείου ΤΠΕ ή με οποιονδήποτε τρόπο να εμποδίζουν άλλους χρήστες να επισκέπτονται την Ιστοσελίδα,
   6. να ανακατευθύνετε δολίως τους επισκέπτες σε άλλους ιστότοπους.
   7. για τη μετάδοση περιεχομένου που δεν συμμορφώνεται με το νόμο ή/και τις αποδεκτές αρχές της δημόσιας τάξης και ηθικής,
   8. να παραπλανήσει οποιονδήποτε ως προς την προέλευση του περιεχομένου της Ιστοσελίδας ή / και να δυσφημίσει, με οποιονδήποτε τρόπο, τον Ιδιοκτήτη ή άλλους.
  6. Σε περίπτωση που η χρήση είναι παράνομη, δόλια ή δεν ακολουθεί αυτούς τους Όρους, η πρόσβαση στην Ιστοσελίδα ενδέχεται να περιοριστεί και οι Επισκέπτες που έκαναν παράνομη, δόλια, ή χρήση που δε συμφωνεί με τους Όρους ενδέχεται να υποχρεωθούν να αποζημιώσουν τον Ιδιοκτήτη για οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση, υλική, τυχαία ή / και επακόλουθη ζημία που προκλήθηκε. Η μη άσκηση από τους δικαιούχους όλων ή ορισμένων από τα δικαιώματα που προβλέπονται στους παρόντες όρους δεν συνεπάγεται παραίτησή τους από τα δικαιώματά τους τώρα ή στο μέλλον.

 5. Περιεχόμενο και Προσβασιμότητα
  1. Ο Ιδιοκτήτης καταβάλλει κάθε εύλογη προσπάθεια για να διατηρήσει και να διασφαλίσει την ακρίβεια και την πληρότητα του υλικού που περιέχεται στην Ιστοσελίδα και να αποφύγει προβλήματα προσβασιμότητας.
  2. Ο Ιδιοκτήτης δεν ευθύνεται και δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος για ανακριβείς πληροφορίες, προβλήματα πρόσβασης, διακοπές λειτουργίας ή άλλα γεγονότα που μπορεί να συμβούν, προκαλώντας σας άμεση, έμμεση, υλική, τυχαία ή επακόλουθη ζημιά. Η πρόσβαση και η περιήγηση στην Ιστοσελίδα ή/και η χρήση του περιεχομένου της Ιστοσελίδας γίνεται με δική σας ευθύνη.
  3. Ο Ιδιοκτήτης διατηρεί το δικαίωμα, κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια, να αρνηθεί ή να αποκλείσει την πρόσβαση στο σύνολο ή μέρος της Ιστοσελίδας και του περιεχομένου της, προσωρινά ή μόνιμα, για έναν συγκεκριμένο Επισκέπτη ή όλους τους Επισκέπτες ανά πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, λόγων ασφαλείας, συντήρησης της Ιστοσελίδας ή παραβίασης των Όρων.
  4. Το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων όλων των πληροφοριών και του υλικού, μπορεί να αλλάξει, να τροποποιηθεί, να μετακινηθεί, να επεξεργαστεί, να τροποποιηθεί ή να διαγραφεί ανά πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο από τον Ιδιοκτήτη, κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια. Ωστόσο, σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, τα συμφέροντα των επισκεπτών θα εξεταστούν διεξοδικά.
  5. Με εξαίρεση συγκεκριμένα δικαιώματα τρίτων (π.χ. δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας), ολόκληρο το περιεχόμενο που φιλοξενείται τώρα ή στο μέλλον στην Ιστοσελίδα (συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, οποιωνδήποτε σημάτων, γραφικών, εικόνων, αναπαραστάσεων, εμπορικών σημάτων, διακριτικών σημάτων, φωτογραφιών και κειμένων καθώς και κάθε είδους αρχείων) αποτελεί αποκλειστική πνευματική ιδιοκτησία του Ιδιοκτήτη ή / και των συνεργατών του Ιδιοκτήτη και προστατεύεται από τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
  6. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας για τους σκοπούς και με τους τρόπους που ορίζονται ρητά στους παρόντες Όρους. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες μπορούν:
   1. να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην Ιστοσελίδα για ιδιωτικούς και μη εμπορικούς σκοπούς·
   2. να κατεβάζουν και να εκτυπώνουν τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην Ιστοσελίδα για ιδιωτικούς και μη εμπορικούς ιδιωτικούς.
   3. να μοιράζονται το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας για μη εμπορικούς σκοπούς, υπό την προϋπόθεση ότι το εμφανίζουν με ακρίβεια και αναφέρουν τον Ιστότοπο ως πηγή τους
  7. Το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας, στο σύνολό της ή μέρη αυτού, δεν υπόκειται σε αναπαραγωγή, αντιγραφή, λήψη, τροποποίηση, αποκάλυψη, διανομή ή οποιοδήποτε είδος διάδοσης για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του Ιδιοκτήτη.

 6. Εξωτερικοί Σύνδεσμοι και Ανακατεύθυνση
  1. Η Ιστοσελίδα μπορεί να ανακατευθύνει τους επισκέπτες μέσω συνδέσμων και υπερσυνδέσμων σε άλλους ιστότοπους. Εάν ανακατευθυνθείτε σε άλλον ιστότοπο, δεν υπόκεισθε πλέον στους παρόντες Όρους, Ενημερώσεις Απορρήτου και Cookies. Λάβετε υπόψη ότι σε αυτή την περίπτωση ο Ιδιοκτήτης απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για την ασφάλεια, τη νομιμότητα και την εγκυρότητα του περιεχομένου, της πολιτικής απορρήτου ή των πρακτικών του άλλου ιστότοπου κ.λπ.
  2. Το γεγονός ότι μπορεί να ανακατευθυνθείτε σε άλλο ιστότοπο μέσω συνδέσμου ή υπερσυνδέσμου δεν σημαίνει ότι ο Ιδιοκτήτης εγκρίνει, προτείνει ή συμφωνεί με το περιεχόμενο, το υλικό, τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που παρέχονται ή προωθούνται από τον άλλο ιστότοπο.

 7. Περιορισμός Ευθύνης
  1. Ο Ιδιοκτήτης δεν ευθύνεται και δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος για ανακριβείς πληροφορίες, προβλήματα πρόσβασης, διακοπές λειτουργίας ή άλλα γεγονότα που μπορεί να συμβούν, προκαλώντας σας άμεση, έμμεση, υλική, τυχαία ή επακόλουθη ζημιά.
  2. Ο Ιδιοκτήτης δεν ευθύνεται και δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος για οποιαδήποτε πρόσβαση ή χρήση της Ιστοσελίδας ή / και τμημάτων ή όλου του περιεχομένου της για σκοπούς που είναι παράνομοι ή δεν συνάδουν με τους σκοπούς και τις προθέσεις του Ιδιοκτήτη όπως περιγράφονται στους παρόντες όρους.

 8. Συγκρούσεις και Εφαρμοστέο Δίκαιο
  1. Οι παρόντες Όροι και τυχόν τροποποιήσεις τους διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Για οποιαδήποτε διαφορά τυχόν προκύψει από τους παρόντες όρους ορίζονται οι αρμόδιες δικαστικές αρχές των Αθηνών.
  2. Καλούμε οποιονδήποτε αισθάνεται ότι επηρεάζεται αρνητικά από αυτούς τους όρους ή οποιοδήποτε περιεχόμενο ή / και υλικό που φιλοξενείται στην Ιστοσελίδα να επικοινωνήσει μαζί μας στο yes@aueb.gr. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να επιλύσουμε φιλικά οποιοδήποτε ζήτημα.