Το Θερινό Σχολείο Νεανικής είναι το πρώτο θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Λαμβάνει χώρα εδώ και 6 έτη από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ως στόχο την ανάδειξη της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας . Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ζωντανό, διαδραστικό και πρακτικά προσανατολισμένο. Περιλαμβάνει, ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια, ομαδικές δραστηριότητες, και εκπαίδευση στη δόμηση ενός επιχειρηματικού πλάνου και στην πιθανή υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.Στο πέρας του θερινού σχολείου θα δοθεί σε όλους τους μαθητές βεβαίωση παρακολούθησης.

Χώρος Διεξαγωγής του YES

Ο τόπος διεξαγωγής του Θερινού Σχολείου είναι τo κεντρικό κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου στεγάζονται τα προπτυχιακά προγράμματα του. Βρίσκεται επί της οδού Πατησίων 76. Περιλαμβάνει αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με εποπτικά μέσα, αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίθουσες συναντήσεων και εργαστήρια.

Οι συμμετέχοντες στο YES έχουν πρόσβαση σε χώρους ομαδικής εργασίας, αίθουσα Η/Υ, πρόσβαση στο internet και μπορούν να χρησιμοποιούν την σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή των εργαστηρίων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Μάρκετινγκ, Στρατηγικής, Διοικητικής Επιστήμης κλπ.) για να αποκτήσουν εμπειρία σε έργα, συστήματα, μοντέλα και λογισμικά.

Για το 2018 το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και στα Ιωάννινα στις εγκαταστάσεις του Συγκροτήματος Παιδαγωγικής Ακαδημίας – 4ο Λύκειο Ιωαννίνω.